(untitled) (Historia, 2021)
Hierdie is 'n inleiding tot enkele aspekte van die geskiedenis van vroue in Port Elizabeth in hoofsaaklik die laat 19de- en vroeg 20ste-eeu. Enersyds is dit gebaseer op die statistiek in die sensusverslae vir 1875 en 1911, wat dan ook min of meer die periodisering aandui. Andersyds berus dit op 'n verskeidenheid literere getuienis wat egter ongelukkig heel fragmentaries is. This is an introductory effort to explore some aspects of the history of women in mainly late 19th and early 20th century Port Elizabeth. On the one hand it is based on the statistics in the census reports for 1875 and 1911, representing more or less the periodisation under discussion. On the other hand it is based on a variety of literary evidence, which is unfortunately rather fragmentary.